Tim Maes Cronos

Co-creatie en zelfontplooiing als .NET Software Engineer binnen NOEST

Door zijn passie voor technologie droomde Tim ervan om ooit een IT-carrière uit te bouwen. Na zijn eerste jobs in de bouwsector besloot hij zich daarom volledig om te scholen, waarna hij zijn weg vond naar de 8 maanden durende .NET Developer opleiding van VDAB. Deze carrièreswitch bracht hem uiteindelijk naar een dynamisch team bij NOEST, waar hij zich als .NET Software Engineer volledig kan uitleven.

.NET Development bij Cronos aan de Leie

Al van bij de start van zijn opleiding wist Tim dat hij zich wou verdiepen in de wereld van .NET technologie. Dit omdat de technologie gebaseerd was op het Windows platform van Microsoft en hij ervan hield om via codering zaken te creëren die mensen konden helpen. Daarbovenop volgde hij tijdens zijn opleiding een .NET stage in Gent waaraan een opleidingsplan was gekoppeld. De opleiding zelf verliep heel vlot, al voelde Tim zich niet volledig thuis op zijn stageplek en was hij op zoek naar een match in zijn buurt.

Juist op dat moment zocht Cronos aan de Leie developers die hun kennis wilden uitbouwen binnen de .NET technologie. Door de slimme branding en creatieve naam voelde Tim zich meteen aangesproken, maar ook tijdens zijn sollicitatiegesprek voelde hij meteen een klik. Nadat zijn motivatie en ambitie hen konden overtuigen, mocht hij vrijwel meteen starten en stond hij zo mee aan de wieg van het bedrijf.

Binnen NOEST krijg je veel vrijheid, is er ruimte voor thuiswerk en zijn er innoverende interne projecten waaraan we kunnen meewerken. Ze tonen je de weg naar een ideale work-life balance en geven alle kansen om verder je ambities na te volgen.

Tim Maes, .NET Software Engineer bij NOEST

Fill 1 Created with Sketch.

Co-creatie projecten bij NOEST

Nadat hij zijn kennis en ervaring had aangescherpt, vloeide Tim door naar NOEST, een nieuw bedrijf binnen het overkoepelende Cronos aan de Leie, met een specialisatie in .NET technologie. Daar werd hij al snel opgenomen in het team dat aan een eerste uitdagend project werkte voor één van de grootste bedrijven in de regio. Via een co-creatie proces pakten enkele medewerkers van de klant, NOEST en Sweet Mustard (voor de functie van front-end, design en scrum-master) samen de modernisering aan van een verouderd softwarelandschap.

Allereerst was er de shop floor applicatie die gebruikt wordt in verschillende magazijnen en de modernisering van de machine console. De eerste applicatie bevatte een snellere en vlotte afhandeling van inkomende en uitgaande leveringen. Het doel was ook om deze te kunnen verwerken als de arbeiders zich buiten de wifi-zone bevonden. De tweede applicatie sloeg op de modernisering van de machine console waarbij arbeiders efficiënter de verwerking van hun orders kunnen doen.

Elke applicatie lost een ander probleem op waardoor het steeds een uitdaging blijft. De architectuur wordt anders opgezet en er komen continu nieuwe technologieën en frameworks beschikbaar die toegepast kunnen worden

Tim Maes, .NET Software Engineer bij NOEST

Fill 1 Created with Sketch.

Groepsgevoel en verantwoordelijkheid

Wat NOEST onderscheidt van andere bedrijven, is de kans op inspraak en de inzet op work-life balance. Door het groepsgevoel binnen het team krijgt iedereen de indruk dat ze een meerwaarde bieden. De jonge en dynamische cultuur met een open en familiale sfeer, samen met een to-the-point mentaliteit, matcht volledig met Tim’s persoonlijkheid.

Groeikansen en ontwikkelingen

Dankzij de Insights Discovery training besefte Tim dat er een leidinggevend type in hem schuil ging. NOEST geeft hem de unieke kans om zich hierin verder te ontplooien, waardoor hij met veel enthousiasme een eerste retrospectie kon faciliteren. Om zijn talent ten volle te onwikkelen, organiseert Tim ook nu een team event voor de klant om naast het project samenhorigheid te stimuleren. Daarnaast koestert hij ook de ambitie om door te evolueren en verder te groeien, zowel technisch als op andere vlakken.

Ik programmeer enorm graag, al spreekt een sturende rol me ook hard aan. Vandaar de ambitie om in de toekomst te evolueren richting product management/ownership. Binnen NOEST ondersteunden ze mij meteen in de oefening om eens retrospective te faciliteren en een cursus te volgen.

Tim Maes, .NET Software Engineer bij NOEST

Fill 1 Created with Sketch.

Als je wat IT-minded bent en een interesse hebt in programmeren, biedt deze functie een waaier aan mogelijkheden dankzij de modernisering in en rond West- Vlaanderen. De job of het aanbod speelt in op de trend of de vraag in West-Vlaanderen en VDAB geeft je hiervoor een snel duwtje in de juiste richting.

Zin om deel uit te maken van ons team? Neem contact met ons op en vertel ons jouw verhaal!

Group Created with Sketch.
Group 2 Created with Sketch.
Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.