De Geheime Wapens van Klaas, Microsoft & West-Vlaanderen.

Avatar Noest Klaas

Power Platform Architect

Klaas Lauwers

Ontmoet Klaas! Onze doorwinterde M365 expert met een aanstekelijk West-Vlaams accent en een grote liefde voor alles wat met Microsoft te maken heeft. “West-Vlaanderen is het Texas van Vlaanderen. West-Vlaamse bedrijven werken graag samen met West-Vlamingen," vertelt Klaas. Vandaag trekt hij samen met Nico aan de kar van het Power Platform verhaal binnen Noest. Hoog tijd om Klaas en de reden achter zijn immer brede glimlach beter te leren kennen!

Klaas begon zijn carrière direct na zijn studie computerwetenschappen. Zijn eerste job bracht hem meteen in aanraking met Microsoft, meer bepaald SharePoint. "Als SharePoint-ontwikkelaar beheerde en configureerde ik SharePoint-toepassingen”, steekt Klaas van wal. “Hierdoor ontwikkelde ik een sterke affiniteit met de Microsoft-stack en begon ik me steeds meer te verdiepen in het volledige M365-verhaal."

Zo gezegd, zo gedaan. Na talloze SharePoint-projecten stortte Klaas zich enkele jaren geleden vol overgave in het Power Platform. Vol passie vertelt hij: "Wat me zo aantrekt tot het Power Platform is hoe het digitale transformatie in een stroomversnelling brengt. Of het nu gaat om lokale KMO's of grote bedrijven, het Power Platform biedt enorme mogelijkheden om bedrijfsprocessen in sneltempo te digitaliseren, optimaliseren en automatiseren."

West-Vlaanderen en Microsoft: de perfecte dynamiek.

Ook de Microsoft-stack evolueert razendsnel. Het aantal nieuwe tools en functionaliteiten schiet als paddenstoelen uit de grond. En juist dit houdt het voor Klaas zo uitdagend om zich in Microsoft en het Power Platform te blijven verdiepen. “Wat we vandaag zien is slechts het topje van de ijsberg. Dit is nog maar het begin van de low-code revolutie."

Een (r)evolutie waar we vol goeste ons West-Vlaams steentje aan bijdragen. Maar vooral een evolutie die perfect past binnen het bredere plaatje van Noest én Microsoft. "Binnen Noest hebben we uitgebreide expertise opgebouwd in Microsoft-technologie, variërend van .NET en het Blazor framework tot Azure, M365, Power BI en het Power Platform (Power BI, Power Apps etc.). We behouden elk onze specialisatie en halen tegelijkertijd inspiratie uit elkaars kennis en talent. Precies dat waarderen onze klanten: een “van de voorut” mentaliteit die naadloos aansluit bij de visie van Microsoft én de dynamiek in de West-Vlaamse markt.

Klaas benadrukt: "West-Vlaanderen is het Texas van Vlaanderen; West-Vlaamse bedrijven werken graag samen met andere West-Vlamingen. En met het Power Platform kunnen we deze visie perfect realiseren. We bezoeken lokale bedrijven, gaan in dialoog en tonen ter plekke resultaten”

Met AI naar efficiëntie in Power Apps

Uiteraard speelt ook artificiële intelligentie bij Microsoft een grote rol. Microsoft Azure, waaronder Azure Cognitive Services, bevat reeds tal van ingebouwde AI-functionaliteiten. Klaas oppert: "Stel je voor dat we binnen enkele jaren bij een klant binnenstappen en met een paar korte beschrijvende zinnen in het Power Platform automatisch een Power App genereren. Bijvoorbeeld: 'Maak een Power App om vakantie aanvragen te beheren.' Er zal altijd maatwerk nodig zijn, maar ik ben overtuigd dat we met dergelijke instructies 90% van het werk aan AI kunnen overlaten.”

Texas en West-Vlaanderen: Waar lokaal samenwerken in het bloed zit.

"West-Vlaanderen is het Texas van Vlaanderen; West-Vlaamse bedrijven werken graag samen met andere West-Vlamingen. En met het Power Platform kunnen we deze visie perfect realiseren. We bezoeken lokale bedrijven, gaan in dialoog en tonen ter plekke resultaten”

Klaas Lauwers

Fill 1 Created with Sketch.

Oltegoare de toekomst tegemoet

Dé gouden tip van Klaas voor alle toekomstige Power Apps ontwikkelaars? "Start nooit met het toevoegen van functies of eigenschappen, maar altijd met de UI/UX. Het blijft een tool waarmee mensen interacteren. Als je applicatie vol toeters en bellen zit maar mensen niet weten waar ze moeten klikken, heeft de applicatie geen waarde. De gebruikerservaring moet altijd het uitgangspunt vormen. Zeker wanneer de gebruiker werkt met bijvoorbeeld een tablet, zoals in een productieomgeving."

Wij kijken volop uit naar de toekomst en helpen jou graag het maximale uit je Microsoft én organisatie te halen!

Path Created with Sketch. Meer weten? Kom gerust eens ip de kaffie!
Group Created with Sketch.
Group 2 Created with Sketch.
Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.