Zorgeloos innoveren met het Microsoft-ecosysteem

Avatar Toon Noest

CTO & Partner - Azure MVP

Toon Vanhoutte

Het Microsoft-ecosysteem biedt aan bedrijven ongekende mogelijkheden om te digitaliseren en duurzaam te innoveren. Maar met zoveel opties is het soms lastig om nog de bomen door het bos te zien. Die uitdaging merkten ook de verschillende competence centers binnen de Cronos Groep. Zo zag MiCRONOS het levenslicht, een community van meer dan 1200 Microsoft-experten.

MiCRONOS als springplank voor het Microsoft-ecosysteem

Voor MiCRONOS slaan meer dan 50 competence centers binnen de Cronos Groep de handen in elkaar. Elk bedrijf binnen de community heeft zijn eigen expertise en focus binnen de verschillende technologieën van de Redmond gigant. Die specialisaties brengen we samen in een sterk web van vakkennis en technologische knowhow om zo een digitaal ecosysteem op te richten waar het geheel krachtiger is dan de som van de delen.

MiCRONOS richt zich duurzame relaties uitbouwen met klanten en future-proof oplossingen opzetten . Dit gebeurt bovendien in combinatie met een sterke lokale, Belgische verankering. Zo wil MiCRONOS de ideale springplank zijn voor bedrijven die de volgende stap in hun digitalisatie- en innovatie-traject willen zetten.

Noest: West-Vlaamse center of excellence voor Microsoft-technologie

Dat we bij Noest fan zijn van Microsoft steken we niet onder stoelen of banken. Al sinds het begin werken we met een ‘Microsoft first’ aanpak om het leven van onze klanten gemakkelijker te maken. Of dat nu via het Power Platform, Azure of .NET is. Met veel enthousiasme zijn we dan ook lid van de MiCRONOS-community.

Maar we willen meer zijn dan enkel een deeltje in het web van deze samenwerking. Vanuit ons hoofdkwartier in De Kien willen we een echt center of excellence worden voor ‘all things Microsoft’ voor West-Vlaanderen en omstreken. En daaraan zijn we al met veel noeste arbeid aan het bouwen. We gebruiken onze eigen expertise en diversifiëren via dochters, zusters en partners.

Dochters, zusters en partners

Met een technologische stack als die van Microsoft is het soms beter om je op één onderdeel toe te leggen en daarin uit te blinken. Vanuit dat opzicht zetten we dan ook in om onze eigen kennis te verdiepen. Maar daarmee bedienen we slechts een deel van de beschikbare stack. Daarom geven we iedereen die zich wilt toeleggen op een ander aspect de kans om dit vanuit een eigen onderneming te doen. Zo kunnen we via een West-Vlaams netwerk van experts een totale dienstverlening leveren aan klanten, vaak ook in partnership met zusterbedrijven. Dat wierp al zijn vruchten af; Roboest en CloudFuel zijn zo bijvoorbeeld ontstaan.

Meer weten over de ambities en de voordelen van de MiCRONOS-community voor jouw bedrijf? Download dan gratis onze whitepaper.

Path Created with Sketch. Ik download de whitepaper
Group Created with Sketch.
Group 2 Created with Sketch.
Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.
Group Created with Sketch.